Άμεσα Διαθέσιμο

AMD Ryzen 5 4500 Box AM4 3.6GHz

 • BRAND: AMD
 • ΚΩΔΙΚΟΣ: CPU0191


 • Socket: ΑΜ4
 • Εγγύηση: 3 Έτη
 • Έτος Κυκλοφορίας: 2022
 • Μοντέλο : Ryzen 5 Zen 2
 • Αρχική τιμή

  114,90€

  Περιγραφή

  Ο επεξεργαστής AMD Ryzen 5 4500 είναι βασισμένος στην μικροαρχιτεκτονική Zen 2 (2022). Διαθέτει 6 πυρήνες με 12 Threads. Περισσότεροι πυρήνες δίνουν αυξημένη ισχύ σε προγράμματα που εκμεταλλεύονται την παρουσία μεγαλύτερου αριθμού πυρήνων. 

  Τα Threads επιτρέπουν στον επεξεργαστή να εκτελεί πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα πραγματοποιώντας τις εργασίες γρηγορότερα. H μέγιστη συχνότητα του αγγίζει είναι τα 4.1 Ghz.

  Η μνήμη Cache που ενσωματώνει είναι 11 ΜΒ. Η μνήμη Cache είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό καθώς όσο μεγαλύτερη, τόσο μικρότερος χρόνος απαιτείται από τον επεξεργαστή να ανασύρει δεδομένα από την κεντρική μνήμη του υπολογιστή, γεγονός που αυξάνει αισθητά τις επιδόσεις.

  Διαθέτει το Socket AM4 και θα χρειαστεί να φιλοξενηθεί σε μητρική κάρτα αντίστοιχου Socket. Τέλος, στο κουτί περιλαμβάνεται ψύκτρα. Δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ξεχωριστή εκτός και αν επιθυμέιτε την βέλτιστη δυνατή ψύξη για τον επεξεργαστή σας, κυρίως σε συνθήκες υπερχρονισμού (overclocking).

  Ο Ryzen 5 4500 είναι ένας ισχυρός επεξεργαστή καθιστώντας τον ιδανικό σε συνθήκες εργασίας που θα χρειαστεί να υπάρξουν αρκετές εφαρμογές και παράθυρα πλοήγησης ανοιχτά ταυτόχρονα.

  Οι επεξεργαστές της μικροαρχιτεκτονικής "Zen 2" προσφέρουν απόδοση έως και 15% μεγαλύτερη σε σχέση με τους προκατόχους τους και διαθέτουν διπλάσια L3 cache μνήμη. Τροφοδοτούνται από την πλατφόρμα ΑΜ4, η οποία διαθέτει τεχνολογίες όπως PCIe 4.0, NVMe, υπερυψηλής ταχύτητας USB 10Gbps, RAID και πολλά άλλα. Επίσης η δυνατότητα του Precision Boost, ουσιαστικά ενεργοποιεί το αυτόματο overclocking του επεξεργαστή. Τέλος πρόκεται για λιγότερο ενεργοβόρα μικροαρχιτεκτονική.

  Χαρακτηριστικά

  Γενικά Xαρακτηριστικά
  Socket ΑΜ4
  Εγγύηση 3 Έτη
  Έτος Κυκλοφορίας 2022
  Μοντέλο Ryzen 5 Zen 2
  Τύπος ΒΟΧ
  Threads 12
  Πυρήνες 6
  Cache 11 ΜΒ
  Μέγιστη Ταχύτητα 4,1 Ghz
  Συχνότητα Επεξεργαστή 3,6 GHz
  TDP (Thermal Design Power) 65W